Main Sponsor

Tuesday, June 21, 2011

Mengejar Pelangi vs Memahat Gunung


Aku bangun agak lewat pagi ni sekitar jam 9.00 pagi.. Takpela.. aku pun tidur kat office jer.. So mandi dan bersiap kat office jerla...

Perkara pertama yang aku akan wat bila masuk bilik aku ni adalah cek pokok dalam pasu kaca ni, aku suka tengok dan amati pucuk-pucuk baru yang bakal tumbuh.. tak lama lagi aku rasa akan dapat setangkai bunga... Ada pendapat mengatakan bertutur bersama tumbuhan-tumbuhan dapat meransangkan minda kita.. Erm ada logik nya berdasarkan perbuatan nabi meletakkan pelepah kurma di satu kubur muslim.. kisah ni korang mesti dah tau.. so takyah lah aku leretkan jauh..

Cam biasa kerja aku skang ni cek email, forum dan website kalau ada masalah dari client .. kalau semuanya berjalan lancar aku akan fokus pada trading aku.. Alhamdulillah sepanjang hari ni dapatla USD 81.26.. jadilah...



Dalam jam 1 ptg , kawan yang baru balik umrah datang... tersentuh hati bila dapat cenderahati seutas tasbih... kurangnya aku berzikir skang ni....

Perbualan aku dan dia dipecahkan oleh satu suara client yang ajak kami lunch bersama. Kedai biasa je yang kami singgah, tapi kali ni aku tak makan nasi ayam tapi chicken wing sahaja..






Sekitar jam 5 petang, client call inform dah leh amik cek.. yahoo... bergegas aku ke section 18 Shah Alam untuk collect cek ni..

Jam 10 aku call kengkawan kul 12 tgh malam nanti kite makan satey kambing kat Ghulam... kul 3 pagi bru sampai rumah dengan penuh kepuasan ...

2 comments:

achik ezam on June 21, 2011 at 9:12 AM said...

makan satay tak ajak!!\


ehehehe...

TerunaGiler on June 21, 2011 at 10:35 AM said...

achik ezam.. kedai ni area kota damansara.. memang berair mulut layan satey ni

Related Posts with Thumbnails
 

Blogroll

Text

Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Aku Haru Biru Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template