Main Sponsor

Thursday, February 11, 2010

Semangkuk Meggi Udang (sekor je) RM 30.00


Aku marah betul la kali ni... Mana taknya.. meggi semangkuk RM30.00 pastu udang 1 je.. Aku nak call TV3.. cari sama Karamsingh Walia.. kasi cerita ini cerita..

Boss call suh aku ngan kawan aku stay kat office kul 6.00.. ada big meeting ngan dato2.. em ok laa...
Aku pun call la kawan aku yg jg site..

" bro.. ko balik la office skang.. boss suh ko stay petg ni.. ada meeting " ermm dalam pala otak aku dia ni smpi aku nak ajak ngeteh kat mamak jap.. blur aku tinggal awek2 je kat office ni.. main fesbuk leh la..

"eh btul ke ni.. ok aku balik skang... " cun !!

6.30 start meeting.. 7.30 berhnti sembhyng... kul 8 sambung balik.. tp aku ngan member tak join dah... ni part desicion making hanye top je yg sembang...








" bro kite gi mancing udangla.. " aku pndang muka mamat ni sambil garu dagu aku yg gatal..
"dekat je.. nak pegi yg sentul nye jauh lak " berkepul2 asap kluar dari hidungnye yg kembang tu isyarat paksa aku suh pergi..

ermmm.. aku pun dah lame tak ngail udang sejak tercampak kat kl ni.. tp ngail dalam kolam batu memang aku zero knowledge ... udang harimau lak tu...

8.45 aku ngan member dah tercegat kat kdai tu.. emm takde org lak.. aku pun pilih lah joran maner yg sesuai ngan saiz mata kail bersaiz 2..



Taklame pastu awek yg jaga kedai ni bg umpan jantung ayam... ermm aku belek2 umpan ni.. hati lebam camni camner la udang bernafsu nak mkn... terkene aku.. zazz!!



Aduhh !! 30 minit ngail sekor pun tak dapat.. Angkat je tak lekat.. kekadang smpi kat permukaan air dah udang tu, dia sempat ejek aku pastu terjun tiruk masuk dalam air balik... pe nye nasiblahh...



Minit ke 45 aku berjaya naikkan seekor udang berskala budak sekolah rendah.. mood aku dah naik balik.. lepas ni mau 5 minit sekor aku tundukkan...

Nmpknye tiada keajaiban yg berlaku pada minit2 akhir... Jam 9.45 pm kami berdua pun ke kaunter byrn... Setiap sorang kluarkan RM15.00 pastu blah dengan sekor udang di genggaman..

"modal 30 puluh tp sekor je dapat" mengeluh rupenye kwn aku ni.. aku duk fikir pe nk wat dgn sekor udag ni..
"kau nak wat pe dgn udang ni" tanye kawan aku ragu2..
"kau nak bawak balik ker" haha.. aku gelak jer..

Aku sampai rumah hidupkan api.. buka kabinet.. trus jer.. ni haaa.. meggi ku yg bernilai RM30.00.. wakaka.. eh tmbh megi singgit so total RM31.00..


"wei ko nak rase megi RM30.00 tak hehe? " aku sms member aku tu..

tak reply... kene tarik telinga ngan bini kot... wakakakaka................

4 comments:

HEMY on February 12, 2010 at 12:54 AM said...

oh..cmtu plak ek...tmpt yg aku tau still leh dpt makan lagi..

-aTie- on February 12, 2010 at 1:01 AM said...

ahakz...nasebla...atleast dpt kan dr xde

Khaizarien @ atie Blog

TerunaGiler on February 12, 2010 at 1:05 AM said...

ok sbnrnye tempat tu.. cuma mata yg sedia ada dia besar la..

unwanted on February 17, 2010 at 12:00 AM said...

hahaha..
aku igtkn td megi kat kedai satu mangkuk rm30..
rupanya kos untukbuat megi sendiri..:)

Related Posts with Thumbnails
 

Blogroll

Text

Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Aku Haru Biru Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template