Main Sponsor

Sunday, February 7, 2010

Kenapa Japanese Kurang Di Facebook

Pd tahun 2008 Mark Zuckerberg buat aplikasi bahasa jepun tuk tarik warga jepun menjadi peminat FB tak berjaya.. Memang sebahagian besar penduduknye tak suka application yg berbahasa english, tetapi bile youtube menyediakan bahasa jepun, macam tsunami penduduk sakura ni view dan mengupload video.. So bahasa bukan la masalh besar kat sini..

Untuk menjadi ahli FB kite kene mengisi hampir keseluruhannya data peribadi kite. Ini bertujuan tuk “matchkan” dengan bakal kenalan kite. Tp klu kat youtube kite just buh email dan nickname dah cukup.. Ni lah punca sebnar yg maner org jepun ni tak suka mempertontonkan maklumat pribadi secara umum. Dengan kefahaman tertentu macm contoh tarikh lahir bulan dan sebagainye.. karektor atau nasib seseorang itu akan diketahui dan mereka bimbang akan digunakan oleh pihak2 tertentu untuk tujuan jahat. So maner2 web yg memerlukan mereka mengisi data email atau name, mereka akan menggunakan nama dan email yg baru di daftarkan..

1 comments:

Nur -al- Ain on February 18, 2010 at 2:18 AM said...

haru biru kat indon ni, hehe

Related Posts with Thumbnails
 

Blogroll

Text

Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Aku Haru Biru Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template