Main Sponsor

Thursday, February 18, 2010

Makanan Yang Pelik & Aneh



Sebelum aku berdengkur... aku nak wat entri pasal makanan.. Aku suka mkan.. Mksud aku, aku suka gi kedai makan memaner je tuk test makanan dia org.. reverse balik resepi tu.. maner yg berkenan test kat umah.. ni semua sebb kawan aku pun suka mkn dan kuat mkn.. Tp dia takpe lah org berada... Sorry bro... hehe..

Tp tuk sampai tahap exotic ni dah kes mengarut tuk kite yg muslim.. Giler beb.. Aku pernh tgk sendiri depan mate aku kat Melaka, satu group chinese ni makan otak monyet.. Tragis giler.. Pecahkan tempurung dengan tukul. huk huk.. mase tu aku ngan uncle aku.. dia wat bodo jer.. dah biasa kot.. aku jer cam nak halang je aksi ganaz tu.. oopss.. siap minum darah ular lak tu.. kekdang dia org ni mkn labi2 / kura2 .. tp ni dah biasa kite dengar.. smuanye tuk kekuatan batin alkisah...

skang ni fenomena mkn dari yg pelik2 smkin berleluasa. Mereka cuba mencari alternatif yg nmpk lebih pelik tuk mencapai kepuasan tersendiri..

Pernah gempar kat China dulu ada yg mkn uri dan baby tak cukup bulan wat sup.. konon2nye tuk kecantikan.. sebb ada yg bahan2 kosmetik depa wat guna dari uri.. begitu tinggi tahap kecipanan mereke berfikir huk huk.. So bwh ni sebahagian menu yg melampau ..



sotong kurita mentah ( China)

Cicak Kering ( China)

Anak Ikan Hidup (China)

Belangkas ( China )

Buaya ( China )

Sarung Sperma Ikan Kod ( China)

Sate Kumbang dan Kalajengking (China)

Mata Ikan Tuna / Tongkol / Aye (Japan & China)

Telur semut putih (Thai)

8 comments:

joegrimjow on February 19, 2010 at 1:39 AM said...

xleh makan semua ni
yerkkk

akihiko on February 19, 2010 at 2:01 AM said...

geli tgk sume tuh
just 1 je ok kot
octopus kn sedap
=D

akihiko

lekir on February 19, 2010 at 12:18 PM said...

belangkas tu aku biasa makan beb

TerunaGiler on February 19, 2010 at 12:39 PM said...

eh bukan telur je ke yg boleh..

tujuhhariseminggu on February 19, 2010 at 4:03 PM said...

aiyakkk.. telur semut putih... nanges queen semut tu bertelur... :p

faeznaem on February 22, 2010 at 12:57 AM said...

cicak? wuuu.. terliur.. hahaha..

TerunaGiler on February 22, 2010 at 1:11 AM said...

cicak tu cicah ngan sambal kicap pun sodap

Sara KMS on April 26, 2010 at 3:04 PM said...

euw...
paling mengerikn ialah kumbg2 tu..
mmg takut habis!!
Tidak!!
(><;;)

Related Posts with Thumbnails
 

Blogroll

Text

Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Aku Haru Biru Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template