Main Sponsor

Thursday, February 11, 2010

Blog Bantu Promosi Bengkel Kawan


Melalui blog, Zairul Faiz membantu kawan2nya mencari pelanggan untuk kerja-kerja modifikasi kereta.. Bagus tul bro ni.. Siap leh bg advice pada rakan2 blogger yg berminat tentang modifikasi ni.. copy paste dari kosmo..


Oleh ROSMALINA ABD. KADIR
rosmalina.kadir@kosmo.com.my

RUANG bengkel milik syarikat Hikmat Ulung Sdn. Bhd. tidak gah seperti kebanyakan bengkel kereta lain apatah lagi lokasinya di celah ladang kelapa sawit di Felda Bukit Cerakah, Puncak Alam, Selangor tersorok daripada pandangan dan pengetahuan ramai.

Tetapi, jangan terkejut sekiranya anda melihat kereta yang 'bersusun' menunggu giliran untuk diuruskan. Para mekaniknya pula bagaikan tidak cukup tangan menyelenggara dan membuat kerja-kerja modifikasi.

Kereta-kereta yang mendapatkan perkhidmatan di bengkel ini pula bukan calang-calang. Daripada kereta Perodua dan Proton hinggalah model BMW dan Mercedes serta Evolution, semuanya datang ke sini.

Sekiranya ada antara para peminat kereta yang pernah melayari blog azam97.wordpress.com, pasti akan disaran untuk mendapatkan perkhidmatan ubah suai kereta, tukar enjin, membaiki dan mengecat kereta di bengkel ini.

Ini kerana, Zairul Faiz Mohd. Dzomir, 28, bukan sahaja pelanggan tetap tetapi secara sambilan membantu bengkel tersebut mempromosikan perkhidmatannya melalui blog tersebut yang dikendalikan bersama abangnya.

"Saya bantu kawan-kawan yang bekerja di bengkel ini secara sambilan sahaja. Masa mula-mula buka blog ini pun hanyalah sekadar suka-suka tetapi selepas itu ramai orang telefon untuk dapatkan servis modifikasi kereta.

"Jadi, saya akan beri cadangan kepada mereka untuk dapatkan servis dan modifikasi kereta di sini selain membawa mereka berjumpa dengan mekanik untuk mendapatkan nasihat tertentu mengenai kereta," jelas bekas pelajar jurusan automotif ini.

Tambah Zairul, dia tidak lokek untuk berkongsi pengetahuan, nasihat atau tip tentang kereta dengan pengunjung blognya kerana merasakan pengalaman itu sangat menyeronokkan selain berpeluang menambah kenalan.

"Memang seronok apabila ramai pengunjung blog menelefon dan bertanya itu dan ini mengenai kereta. Lebih istimewa, ada di kalangan mereka yang telah mendapatkan servis modifikasi di sini akan menjadi kawan dan pelanggan tetap lantaran sentiasa berhubung.

"Apatah lagi apabila sama-sama minat bercakap tentang topik yang sama iaitu kereta," katanya yang turut menghabiskan RM20,000 untuk modifikasi keretanya sendiri.

Sambung berita klik sini

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

Blogroll

Text

Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Aku Haru Biru Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template