Main Sponsor

Wednesday, February 24, 2010

HondaJet - Honda

For all those looking for a private jet and not looking to break the bank, the HondaJet should definitely be in contention for your aviational needs. The HondaJet is the fastest and most fuel efficient aircraft in its class with a 420 knot cruise speed, a range of 1180 nautical miles, and a 30-35 percent better fuel efficiency at cruise speed versus other jets of comparable performance. HondaJet’s cabin is the clincher as it sets a new standard for interior space and comfort being longer than even larger ‘light jet’ offerings with space for a fully-private lavatory and a 57-cubic foot aft cargo hold.







Two GE-Honda HF120 turbofan engines, each rated at 1880 pounds (at take-off thrust) deliver higher fuel efficiency and the lowest engine emissions and quietest operation in their thrust class . HondaJet Comfort


HondaJet will be offered in two interior configurations: with seating for seven (2 pilots and 5 passengers) in standard configuration; and with seating for eight (2 pilots and six forward-facing passenger seats) in air taxi configuration.



HondaJet’s cabin offers its passengers unprecedented levels of comfort with as much as six inches more leg room (per passenger) than competitive offerings. HondaJet’s 57 cubic-foot aft cargo hold is as much as 50 percent larger than other jets in its class. Additional cargo storage is provided by a nine cubic-foot nose cargo hold.

All yours for $3.9 Million

SOURCE : HondaJet.Honda.Com



Continue Reading...

Imej Hantu Budak Dirakam


HULL, England - Seorang pekerja pembinaan, John Fores, 47, terkejut apabila dia mendapati gambar yang dirakamkan menerusi telefon bimbitnya memaparkan imej hantu seorang budak lelaki, lapor sebuah akhbar semalam.

Dia mendakwa, imej itu dirakamkan di bangunan Sekolah Rendah Anlaby dekat sini di East Yorkshire yang diruntuhkan untuk tujuan pembinaan semula.

Namun, semasa Fores melihat kembali gambar yang telah dirakamkan itu, dia ternampak bayang kanak-kanak lelaki dianggarkan berusia lapan tahun dan memakai topi gelap sedang berdiri memandang ke arah kamera telefon bimbitnya.

"Saya mengambil beberapa gambar selepas waktu tengah hari dan pada waktu itu saya tidak menyedari apa-apa yang aneh.

"Namun, semasa melihat foto tersebut di komputer, saya terpandang imej itu dan bulu roma saya meremang," katanya.

Penjaga sekolah tersebut, Gordon Bradshaw, 54, berkata, bangunan sekolah yang dibina pada 1936 itu mempunyai reputasi sebagai berhantu.

"Saya sudah berada di sini sejak 29 tahun lalu dan ramai budak yang mendakwa mereka pernah ternampak satu lembaga hantu di sekolah ini tetapi saya pula tidak pernah melihatnya," kata Bradshaw. -

Sumber: Kosmo

Wah ini hantu sudah marah maa.. Lu kasih roboh ini sekolah tempat dia belajar.. antu pun mau maju juga lo...
Continue Reading...

Tuesday, February 23, 2010

Akibat Merogol Budak 4 Tahun (18SG) (HC)



Kalaulah dekat Malaysia "perogol kejam bertaraf binatang" ni kene macam kat Brazil ni.. Mau aku rase takde sape yg berani lagi nak wat.. Aku pun tak faham camner lah nafsu jenis mangkuk camni.. Budak 4 tahun tu Bai ! Ape lah ada.. Nak kate stim kat payuduru, tak gak.. nak kate stim kat punggung, jauh sekali.. Takkan nmpk budak kecik 'nye' dah stim air naik kepala..




Putus kepala beb ! Yelah dah otak mengalahkan binatang.. kasi sembelih je lahhh... tu "belalai" dia pun dah putus.. Aku kasi sorok kan tuk menghormati kaum HAWA. Agak2nye lah.. mayat mangkuk ni wat aper ek? kasi mkn rimau pun bgus ni.. kah kah.. sure jadi antu penanggal tu ...
Ni mangkuk ni kes kat Malaysia rogol kanak-kanak... Hai Hafiz name ko tak sesempurna akal ko.. Untung ko kat Malaysia. Semua kesalahan, polis atau mahkamah yg mengadili bukannye org awam.. Klu ko kat Brazil ni.. Pananaweiii la ko... Buduh ini olang..
Continue Reading...

The Window Phone- Direka Oleh Seunghan Song



window handphone

Window Phone memang canggih giler. Memang jauh ketinggalan dari segi paparan luaran. Ia dipanggil tingkap kerana akan berubah mengikut setiap cuaca yang berubah. Untuk kita tukar arahan, cuma perlu tiup sahaja, dan leh start menulis atau wat call. Tiada dengar lagi tentang harganya atau bile ianya akan dikeluarkan kerana masih dalam peringkat pengujian. Gempak !! Sumber : trendsupdates.com









Continue Reading...

Bila Keris Tiada Hulunya..



Malaysiaku...
Dalam seminggu ni sahaja TerunaGiler melihat banyak sungguh kebenaran di sembunyikan.. Belum lagi yang dipalsukan oleh golongan ini.. Adakah dengan cara ini rakyat Malaysia akan terus mangangguk2kan kepalanye tanda setuju dan terime.. Media di sini memainkan peranan utama mempertengahkan berita yg tulus.. Di manakah letaknya etika kewartawanan ? Atau mereka2 ini ditekan oleh pihak tertentu diluar ?


Malaysiaku...
Bangkitnya amarah mereka bila negara luar mencampuri urusan dalaman negara. Hero2 Melayu smua mule bangun dengan kerisnye.. Tapi mana hulunya ?? Wakaka.. Berita tentang 500 individu yang mewakili pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang berarak secara aman depan pejabat Suruhanjaya Tinggi Australia yang mendesak supaya Kerajaan Australia jgn cuba campur tangan pasal kes SayFool dan DSAI amat membanggakan. Pahlawan kita telah keluar berarak menentang anasir luar yang cuba merogol corak pimpinan dan hal dalaman kite. Tapi klu yang datang tu hanya 100 orang mngapa perlu dikhabarkan 500 orang ? adakah angka itu cukup kuat menunjukkan kita rakyat malaysia menentang dengan gah nyer? Jadi kalau yang hanya datang berkumpul lingkungan100 je adakah tu memberikan makna ape2 ? Rakyat semakin bijak dan matang mengkaji dan menilai...

Malaysiaku..
Bila PP dikatakan membatalkan perarakan Majlis Maulidur Rasul, mereka ini dituduh tidak memahami budaya melayu dan Islam itu sendiri.. Orang Melayu disana dikejutkan dari tdo tuk bangkit dengan keris tanpa hulu berjuang demi Melayu dan Islam... Tp bila 3 buah negeri secara rasminya mengumumkan tiada perarakan tahun ini kerana budaya itu bukannya dituntut dalam Islam. Mereka membisu. Mananyer pahlawan2 ini ? Kenapa tidak ada bunyi suara2 yang menentang keputusan ini ?



Malaysiaku..
Bukankah rakyat diutamakan dulu? Jadi tak perlulah setiap hari muncul isu yang meloyakan. Isu2 ini tak mampu untuk kami lupakan pasal kenaikan barang, gula,GST dan harga minyak. Belum lagi isu felda yg diswastakan secara halus.. Ape lah nasib klu menjadi pekerja di tanah sendiri.... Teringat lagu Anak kecil Main api

Aku TerunaGiler

Penconteng Cakrawala..
Continue Reading...

Di Serang Beruang





Continue Reading...

Monday, February 22, 2010

Awasi Anak Anda - 18SG

budak kemalangan jalan raya
Gambar kanak-kanak lelaki terlibat dengan kemalangan maut. Mereka yang lemah semangat atau sedang mengandung tidak dibenarkan masuk melainkan anda berjiwa tegar.

budak kemalangan jalan raya
Continue Reading...

Senyum Sayang .. Mummy Amik Gambar Ni..

baby lucu
" Mummy.. mummy.. cam gini leh tak Ajib wat ? Ke cam ni mummy ? Mummy... ok tak camni ? Ergkk.. Mummy takut tak Ajib wat muka garang ni ?
Continue Reading...

Nokia Dan Coke Sebagai Battery

Chinese designer Daizi Zheng has created a conceptual mobile phone for Finnish brand Nokia that could be powered by sugary drinks. Zheng proposes that the phone could run on a battery that uses enzymes to generate electricity from carbohydrates.



The following text is from Daizi Zheng:

Eco-friendly phone for Nokia

This is a client project for designing an eco friendly phone for Nokia. Through out my research, I found that phone battery as a power source, it is expensive, consuming valuable resources on manufacturing, presenting a disposal problem and harmful to the environment.





The concept is using bio battery to replace the traditional battery to create a pollution free environment.Bio battery is an ecologically friendly energy generates electricity from carbohydrates (currently sugar) and utilizes enzymes as the catalyst.By using bio battery as the power source of the phone, it only needs a pack of sugary drink and it generates water and oxygen while the battery dies out.Bio battery has the potential to operate three to four times longer on a single charge than conventional lithium batteries and it could be fully biodegradable.

Meanwhile, it brings a whole new perception to batteries and afternoon tea.

Source /Credits: [Dezeen.com]
Continue Reading...

KungFu Monyet

kungfu monyet
"Bro ! Aku dah lapar ni.. mana bahagian aku.. ko jangan wat aku panas bro.. ko nampak tebu kering ni ? "
" Sabar Jack.. bagi adik2 ko ni dulu"

Panngggg !! Satu hentaman dari sebatang tebu kering ( Adegan ini terlalu kejam tidak boleh ditontonkan mahupun pratonton) Setelah itu ...


" Ni dah melampau bro !! Nah amik ni flying kick "

Moral: 1Malaysia bukan sesame manusia je bahkan dengan binatang gak
Continue Reading...

Laptop ? Bukan.., Tapi Lamptop


Ok u all cuba teka product pe kat dalam gambar ni ? Laptop ? Hehe macam laptop kan ? Sebenarnya ia cuma sebuah lampu ataupun istilah omputihnya Lamptop.. Product ni direkacipta oleh Alexander Nesterenko.

Yang menariknye ada RAM ngan monitor tu.. Tuk ape monitor tu ? Ok leh guna tuk play pic .. ala cam digital frame tu. Tapi yang paling gempak sekali klu nak turn on lamptop ni kite kene click "power". Nak tutup pulak kene click " contol + alt + delate" giler kentang tu...
Continue Reading...

Sunday, February 21, 2010

Cosplay Yang Gagal


Kengkawan smua.. Korang mesti ada minat superhero dalam komik , game atau animie.. Pernah tak korang terfikir nak jadi cam superhero pujaan dengan memakai cosplay ciptaan sendiri atau beli yg dah siap.. Aku kekadang berangan gak nak jadi cam Ichigo Bleach tu.. wakah kah kah.. US , Japan dan HongKong memang suka tayang cosplay bg dia orang tu la mase tunjukkn kreativiti dan cuba menghayati karektor super hero mereka..

Tp ada gak yg fail klu kite tengok tp mungkin bg mereka yg golongan ni tuk syok sendiri.. Hehe..









Continue Reading...

10 Flesh Drives Yang Gempak

Dulu 2003 aku beli menatang camni dengan kapasiti 125mb dah dekat RM 80.00 tp skang ni dengan RM80 tu dah boleh dapat yg 16gb nyer..Cuma kat Malaysia ni kebanyakkan drives ni datang dari China ngan Taiwan.. Oklah tu.. awal2 dulu je drive dari sana senang rosak. Ala cam Acer gak.. dulu cap ayam jer.. Hehe..

Skang ni budak sekolah rendah pun byk dah ada drive ni tuk kegunaan study mereka. Budak sek menengah jgn cakap la.. bile aku gian nak layan network game, masuk CC tgk almost dia org ni ada drive ni.. 4gb ? 8gb? Ape lah nak di buat oleh student sek mengh dengan storage size camtu.. MP3, 3GP & movie. Standard a tu... Opps hidden tip nak tahan lame drive ni jgn simpan blue film kah kah..

OK jom tgk flash drives yg boleh dikatakan gempak dan nmpk style klu memilikinyer..

1. Flesh Drive + Bottle Opener

TrekStor SB-Stick dengan Pembuka Boto l , 25MB / s read speed dan 12 MB / s write speed. Sambil surfing atau wat keje leh guna tuk bukak air botol. Kuat housing dia ni.. Saiz storage yg ada 1,2,4,8 dan 16 gb .

2. Hamberger USB Flesh Drive

Haha.. ni sesuai sape yg bz dan leka surfing/berforum atau blogging... Tujuan design camni supaya mengingatkan kite mkn .Bersaiz storage 1gb sahaja.


3. Hiden Flesh Drive Watch

Siapa nak nmpak cam James Bond leh guna jenis camni..


4. Flash Drive + Lighter

Erm.. memang menarik.. 8gb capasity dan lighter leh refill



5. Football Flesh Drive


6. Pizza Flesh Drive

Di reka untuk hadiah majlis mkn mlm dan sebagainye.




7. Eraser Flesh Drive

Antara teknik menyembunyikan flesh drive dlm pemadam getah yg mana rakan sekelas atau office tak sangka kewujudannya.





8. USB Flesh Drive Wrist Band

Didatangka dengan 6 wana, biru, kuning, merah, oren, hijau dan unggu.. Ni memang sesuai tuk remaja riang ria.



9. Light Bulb Flash Drive.

Camni pun ada ek.. Agak2 pe lah tujuan camni nye design. Muingkin ingtkan kite byr elektrik, klu kene potong nanti camner nak surfing..






10. Transformers Ravage Flesh Drive

Ni memang sesuai tuk peminat transformers.. $44.99 untuk size storage 2gb.


Semua ni leh beli kat Amazon.com
Continue Reading...
Related Posts with Thumbnails
 

Blogroll

Text

Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

Aku Haru Biru Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template